Mepiform 10x18 cm 5 st

  • 699 SEK
I lager.
✔️Fri frakt från 299 kr
✔️1-4 vardagars snabb leverans
✔️Mängdrabatt
Varumärke: Molnlycke-Health-Care
Payment Services List
Beskrivning

Mepiform är det effektiva självhäftande förbandet för ärrbehandling.

Lokalbehandling med silikon har visats ha positiva effekter på hypertrofiska ärr och keloider. Det kan ta mellan 3 månader och upp till ett år för att förbättra ett gammalt ärr, beroende på ärrvävnadens tillstånd. Mepiform ska för bästa behandling bäras dygnet runt. För inspektion och tvätt av huden rekommenderas att Mepiform avlägsnas en gång per dag, t.ex. i samband med dusch eller bad. För förebyggande behandling ska Mepiform användas under 2-6 månader, beroende på ärrets tillstånd.

Fördelar med Mepiform

  • Minskar smärta och vävnadsskada i samband med förbandsbyte
  • Ingen extra fixering behövs
  • Mepiform är tunt, flexibelt och diskret
  • Kan användas vid dagliga aktiviteter
  • Kan användas flera gånger
  • Samma Mepiform kan användas under flera dagar

Mepiform är utformat för behandling av gamla och nya hypertrofiska ärr, keloider och slutna sår, och kan förhindra bildningen av hypertrofiska ärr och keloider.

Mepiform är en tunn och följsam film bestående av ett laminat (polyuretan och nonwoven) täckt av mjukt silikongel. Safetac är en patenterad teknologi vilken karaktäriseras av ett mjukt silikonytskikt. Den mjuka silikonytan gör att förbandet fäster varsamt på huden och minimerar smärta och vävnadsskada på omkringliggande hud.

Dosering & användning

- Öppna förpackningen och ta ut filmen. - Klipp till lagom storlek, filmen ska gå ca 1 cm utanför ärret. - Se till att huden är torr. Om Mepiform används tillsammans med salva/kräm se till att filmen täcker det insmorda området och fäster på torr hud. - Avlägsna skyddsfilmen och fäst Mepiform över ärret eller det läkta såret. Undvik sträckning av filmen speciellt över leder. Det är optimalt att ha Mepiform på i 24 timmar per dygn men inspektion och tvätt av huden rekommenderas dagligen. Mepiform behöver dock inte sköljas av. Mepiform bör under normala förhållanden bytas var 3 - 7 dag eller när vidhäftningsförmågan inte längre är tillräcklig. Mepiform är vattensäker och kan därför sitta kvar vid dusch och bad. Skulle maceration eller klåda uppkomma, låt huden vila från behandling tills symtomen försvinner, fortsätt sedan behandlingen genom att gradvis öka bärtiden. Fortsätter symtomen, avbryt och kontakta behandlande läkare. Steriliteten är garanterad endast om förpackningen är obruten och oskadad före öppnandet. Sterilisera ej om.

Paketfakta
EAN: 7323190179114
Förpackningsstorlek: 5 st