En varierad kost är den viktigaste källan till nödvändiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera på bästa sätt. Men ibland kan det vara läge att hjälpa näringsintaget på traven.

Kanske är du överkänslig mot vissa livsmedel, känner dig trött och hängig, är gravid, lider av bristsjukdom eller tar i extra hårt på träningen. Dessa är några fall då det kan vara lämpligt att komplettera kosten med olika typer av kosttillskott.

Hos Apovi kan du köpa ett brett utbud av kosttillskott, vitaminer och mineraler som hjälper dig att tillgodose just dina behov. Tänk på att aldrig ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil med någon form av tillskott samt att inte överskrida rekommenderad daglig dos.

Vad är kosttillskott?

Vitaminer och mineraler som säljs i en koncentrerad form kallas för kosttillskott. Kosttillskott finns i olika former, till exempel kapslar, tabletter, pulver och i flytande form. Det finns också aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, örter, växtextrakt och ingredienser med animaliskt ursprung som till exempel fiskolja som säljs som kosttillskott.