Life Kalcium Magnesium D3 180 st

  • 179 SEK
I lager.
✔️Fri frakt från 299 kr
✔️1-4 vardagars snabb leverans
✔️Mängdrabatt
Varumärke: Life
Payment Services List
Beskrivning

Det största förrådet av kalcium och magnesium hittar vi främst i vårt skelett och tänder men även i muskelmassan (gäller främst magnesium) och det är depåer som kroppen ogärna rör. De bästa naturliga källorna för kalcium och magnesium är mörkgröna bladgrönsaker, mjölk- och mjölkprodukter, torkade fikon, fet fisk, bönor och nötter. Tänk på att stora mängder fett, oxalsyra (finns i choklad och rabarber) och fytinsyra (finns i fullkornsprodukter) försämrar upptaget av kalcium.

Kalcium och salter

Kalciumkarbonat utvinns ur kalksten. Grundämnet kalcium förekommer inte fritt i naturen utan alltid förenat med syror till salter; här med kolsyra till ett karbonat. Kalciumkarbonat och magnesiumoxid är båda alkaliska (basiska) mineralsalter. Produkten är förstärkt med två typer av citrat, kalcium- och magnesiumcitrat. Citrat är en typ av salt med mycket god upptagningsförmåga. Mineralhalten i denna form av mineralsalt är dock relativt låg (12-14 %) vilket medför att man undviker att enbart använda citratformen som råvara i tabletterna på grund av att tabletterna annars skulle bli för stora. De alkaliska mineralerna i produkten höjer ph-värdet i magsäcken och underlättar på så sätt passagen ner till tunntarmen för andra viktiga ämnen (många mineraler, prebiotika, probiotika m.fl.) som för bästa effekt och upptagningsförmåga snabbt behöver lämna magsäcken opåverkade av magsyran. Både kalcium och magnesium räknas som mikronutrienter men behövs, namnet till trotts, tillföras dagligen i relativt höga doser i förhållande till många andra mineraler. Därför ska du välja Life Kalcium med Magnesium och D3:

  • Passar laktosintoleranta
  • Förstärkt med vitamin D
  • Alkaliska mineralsalter
  • För normal benstomme, tänder och energiomsättning

Fördelar med kalcium

Kalcium bidrar till normal blodkoagulation, energiomsättning, muskelfunktion, neurotransmission samt till matsmältningsenzymernas normala funktion. Kalcium har en roll i celldelningsprocessen och cellspecialiseringsprocessen. Kalcium behövs för att bibehålla normal benstomme och normala tänder.

Fördelar med magnesium

Magnesium bidrar till; att minska trötthet och utmattning, elektrolytbalansen, normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion, normal proteinsyntes, normal psykologisk funktion, att bibehålla normal benstomme, att bibehålla normala tänder, normal energiomsättning. Magnesium har en roll i celldelningsprocessen.

Fördelar med vitamin D

Vitamin D bidrar till; normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor, normala kalciumnivåer i blodet, att bibehålla normal benstomme, att bibehålla normal muskelfunktion, att bibehålla normala tänder, immunsystemets normala funktion. Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen.

Dosering & användning

2 tabletter dagligen. Produkten intas helst i samband med måltid. Tänk dock på att stora mängder fett, oxalsyra (finns i choklad och rabarber) och fytinsyra (finns i spannmåls och baljväxter), försämrar upptaget av kalcium.

Tabletten kan sväljas hel eller mortlas sönder och strös i mat eller dryck. Produkten kan också intas direkt före sänggående.

Rekommenderad dosering bör ej överskridas. 

Denna produkt är ett kosttillskott och bör inte användas som ersättning för varierad kost. Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Förvaring

Torrt, i normal rumstemperatur. Oåtkomligt för små barn.

Innehåll

Ingredienser:
Kalcium (kalciumkarbonat, kalciumsalter av citronsyra), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), magnesium (magnesiumkarbonat, magnesiumoxid, magnesiumsalter av citronsyra), klumpförebyggande medel (trikalciumfosfat), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror (veg.)), kolekalciferol (vitamin D3). 

Innehåll per dagsdos 2 tabletterDRI
Kalcium500 mg63
Magnesium250 mg67
Vitamin D35 mcg100

* Dagligt referensintag.

Produkten är vegansk. 

Paketfakta
EAN: 7350050707873
Förpackningsstorlek: 180 st