Sabamin 90 kapslar

  • 444 SEK
  • 422 SEK
I lager.
✔️Fri frakt från 299 kr
✔️1-4 vardagars snabb leverans
✔️Mängdrabatt
Varumärke: A.Vogel
Payment Services List
Beskrivning

Sabamin är ett växtbaserat läkemedel använt vid lättare urineringsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t.ex. nattliga urinträngningar. Sabamin innehåller extrakt av sågpalmetto.

Godartad prostataförstoring är ofarligt och drabbar de flesta män förr eller senare. Förändringarna kan börja redan i 40-årsåldern men alla män upplever inte besvär. Varannan man över 60 år påverkas genom att de får täta urinträngningar och måste kissa en eller flera gånger per natt. Prostataförstoring är också en vanlig orsak till att mäns sexuella lust minskar.

Sabamin banner

Prostatan ligger strax under urinblåsan och omsluter urinrörets övre del. Tillväxten styrs av det manliga könshormonet testosteron. De hormonella förändringarna som sker när mannen blir äldre anses vara anledningen till att prostatakörteln förstoras.

Då kan urinröret tryckas ihop och urinen får svårare att passera. Det kallas för godartad prostataförstoring (BPH) och är i de flesta fall helt ofarligt men kan orsaka problem på olika områden i livet, till exempel när nattsömnen blir lidande.

Symtomen vid prostataförstoring är täta urinträngningar, svag urinstråle, nattliga toalettbesök och nedsatt sexuell funktion.

I 50-årsåldern är prostatan förstorad hos de flesta män. Vid 60 år har 9 av 10 godartad prostataförstoring och ungefär hälften av dessa upplever problem med nattliga toalettbesök och urinträngningar. Vid 80 år har nästan alla män en störd nattsömn på grund av urinträngningar.

Med urinträngningar menas att man känner ett plötsligt behov att kissa oavsett tid på dygnet. Trots svåra trängningar kan männen uppleva svårigheter att urinera och en känsla av att blåsan aldrig blir helt tömd. 

Dosering & användning

Vuxna och äldre: 1 kapsel per dag. Kapseln sväljs hel med vätska, lämpligen i samband med måltid. Använd inte Sabamin om kapseln har spruckit och innehållet läckt ut. Sabamin skall inte användas av barn eller kvinnor. Kapseln sväljs hel med vätska, lämpligen i samband med måltid.

Innehåll

Den aktiva substansen i 1 kapsel är 320 mg extrakt av sågpalmettofrukt (Serenoa repens, fructus), motsvarande ca 3,4 g torkad frukt av sågpalmetto. Övriga innehållsämnen är gelatin (från svin), glycerol, vatten, flytande sorbitol (E420) och röd, svart och gul järnoxid (E172).

Paketfakta
EAN: 7313700016909
Förpackningsstorlek: 90 Kapslar